073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Bil Blessure

Een bil blessure

Een bil blessure kan voortkomen uit de spieren van de bil, maar ook vanuit de lage rug, bekken of heup. Wanneer een van deze gewrichten beperkt of juist overmatig beweegt, kan dit lijden tot bilpijn. Deze pijn is voelbaar in de bil, maar kan ook uitstralen naar de rug of benen. In het dagelijks leven kan een bil blessure je erg beperken doordat je de bil gebruikt bij zowel zitten, lopen en opstaan. Een fysio kan je helpen van de blessure af te komen en je handvaten geven om een vergelijkbare blessure in de toekomst te voorkomen.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Verkramping in de billen 

Een veelvoorkoende bilblessure is een verkramping in de billen. In de meeste gevallen is deze pijn afkomstig van lokale verkrampingen ofwel ‘knoopjes’ in de billen genoemd welke zich uitbreiden in de spieren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. Deze triggerpoints zorgen ervoor dat de spier minder energie krijgt, doordat er minder bloed naar toe kan stromen. Hierdoor kunnen de spieren minder goed aan- en ontspannen, wat leidt tot verkrampte, verkorte en verstijfde spieren. Een fysiotherapeut kan helpen deze triggerpoint met speciale technieken te verhelpen.

Neem contact met ons op en ga samen met je fysiotherapeut aan de gang zo snel als mogelijk klachtenvrij te worden.

Alvast benieuwd naar jouw mogelijke blessure?

Met de interactieve fysio check onder het kopje aandoeningen op de website kan je alvast een indicatie ontvangen van je mogelijke blessure. Let wel op, dat dit slechts een leuke tool is en niet de daadwerkelijke diagnose bij je fysiotherapeut vervangt. De meest voorkomende bil blessures staan onderstaand alvast voor je opgesomt.