Bovenarm Blessure

Een bovenarm blessure, wat nu?

Een bovenarm blessure kan zowel plotseling ontstaan als er langzaam insluipen. Meestal ontstaat deze pijn na overbelasting, het maken van repeterende bewegingen, spanning, stress of na een ongeval. Blijf niet te lang met de pijnklachten rondlopen, maar laat je fysiotherapeut er even naar kijken. Het te lang rondlopen met een bovenarm blessure kan namelijk uitstraling veroorzaken naar je ander delen van het lichaam. Je fysio zal samen met je de oorzaak van de klachten gaan achterhalen en een behandelplan samen met je opstellen om zo snel als mogelijk je van de klachten af te helpen. 

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Triceps letsel

Een bekende bovenarm blessure is het Triceps letsel. De pees die de spier aan de achterzijde van de arm naar boven verbindt met het schoudergewricht, ook wel de lange tricepspees genoemd, kan namelijk ontstoken of geïrriteerd raken. Dit gebeurt vaak na overbelasting na sportactiviteiten of frequente en repeterende handelingen. In dit geval is er sprake van Tricepspees tendinose. De pijn treedt voornamelijk op bij het bewegen van de arm. Daarnaast is er sprake van krachtafname wanneer de ellenboog wordt gestrekt. Door middel van rust kan de irritatie of de ontsteking verdwijnen. Een fysiotherapeut kan je daarnaast helpen een ander bewegingspatroon van de arm aan te leren en de conditie van de spieren te verbeteren.

Benieuwd naar jouw bovenarm blessure?

Onderstaand staat een overzicht opgesomt van de meest voorkomende bovenarm blessures. Welke exacte blessure jij hebt, kan worden vastgesteld door je fysiotherapeut. Plan nu direct je afspraak in en ga zo snel als mogelijk aan de slag om weer klachtenvrij te worden. Fysiotherapie Uniek staat graag voor je klaar! 

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_3″]