Bovenbeen Blessure

Een bovenbeen blessure

Een bovenbeen blessure ontstaat vaak na een botsing of een val. De quadriceps (bovenbeenspier) kan hierbij gekneusd of gescheurd raken. Ook kan overbelasting de oorzaak zijn van een bovenbeen blessure. De klachten kenmerken zich door het bijvoorbeeld het moeilijk kunnen buigen van de knie, pijn over de gehele lengte van de spier en/of pijn op de plek van de blessure bij aanspannen en rekken. Een fysiotherapeut kan samen met je een behandelplan opstellen, waarbij het doel is om de klachten te verminderen en de spieren te versterken.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Hamstring blessure

De hamstring blessure is een bekende bovenbeen blessure. De hamstring is een groep van 3 spieren aan de achterkant van het bovenbeen. Bij een hamstring blessure is het weefsel van één van deze spieren beschadigd. Dit kan gebeuren tijdens het maken van een verkeerde beweging, veelal tijdens het trekken van een sprint. Je ervaart een plotselinge en hevige pijn aan de achterzijde van het been en de spier zal verkrampt aanvoelen. Buigen en lopen zal je moeilijk afgaan en is pijnlijk. Een fysiotherapeut kan je helpen de spieren weer op lengte en kracht te brengen en zo van de blessure af te komen. Wanneer dit doel behaald is zal de fysio tevens je op weg helpen om weer op een verantwoorde manier te gaan sporten en herhaling proberen te voorkomen.

Welke bovenbeen blessures zijn er?

Een bovenbeen blessure is een veelvoorkomende blessure en daarom is het verstandig een fysiotherapeut de juiste diagnose te laten stellen. Wanneer de fysiotherapeut de exacte blessure heeft vastgesteld kan hij samen met jou effectief gaan trainen om zo snel als mogelijk klachtenvrij te worden. Toch alvast nieuwsgierig naar de mogelijke blessure? Onderstaand is een opsomming weergegeven van de meest bekende bovenbeen blessures.

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_9″]