073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Bovenrug Blessure

Last van een bovenrug blessure?

Een bovenrug blessure is vaak voelbaar tussen de schouderbladen, maar kunnen ook klachten geven in de nek, ribbenkast en longen. Veelal komen deze klachten voort door een trauma, spanning, stress of een verkeerde lichaamshouding. De pijn wordt vaak versterkt in een actieve situatie. Symptomen als stijfheid van de bovenrug, hoofdpijn of zelfs ademhalingsproblemen kunnen worden ervaren. Je fysiotherapeut kan je helpen de spieren en gewrichten in de bovenrug soepel te maken, waardoor de klachten verminderen en de pijn zal afnemen. Maak snel je afspraak, zodat de symptomen snel zullen afnemen. 

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Verkeerde lichaamshouding

Veelal wordt rugpijn veroorzaakt door een verkeerde houding. Zenuwen en spieren raken hierdoor bekneld, wat pijn veroorzaakt. Bij een verkeerde houding drukken de tussenwervelschijven in de wervelkolom samen, wat een onaangename druk veroorzaakt. Je fysiotherapeut kan adviezen geven over een goede houding en je oefeningen leren die je kunnen helpen van je klachten af te komen. Daarnaast is het van belang om voldoende te bewegen, zonder de rug daarbij te zwaar te belasten.

Wat voor bovenrug blessure heb ik mogelijk?

Een bovenrug blessure kan voortkomen door verschillende aandoeningen. Een overzicht van de meest voorkomende aandoeningen is weergeven in onderstaand overzicht. Hierbij kun je al direct adviezen vinden hoe je met je mogelijke aandoening om dient te gaan. Om je exacte aandoening vast te laten stellen, kun je het beste een afspraak inplannen met je fysiotherapeut. Op basis van deze diagnose kan er een specifiek behandeltraject worden opgestart en kan er gewerkt gaan worden aan een voorspoedig herstel.