073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Buik Blessure

Last van een buik blessure?

In de buikwand kan een buik blessure ontstaan van de buikspieren of aan het tussengelegen bindweefstel door zwakte. In het laatste geval kan dit leiden tot een navelbreuk, buikwandbreuk of liesbreuk (hernia). Een buik blessure betreft geen veelvoorkomende blessure, maar kan wel als zeer onprettig worden ervaren. Samen met je fysiotherapeut kan er gewerkt worden aan het herstel van de blessure en voorkoming van een nieuwe buik blessure in de toekomst. Benieuwd of je bezoek aan de fysiotherapeut vergoed wordt door je zorgverzekeraar? Lees hier meer over op onze pagina Verzekering.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Een buikspierblessure

Veelal gaat het bij een buik blessure om een verrekking of (gedeeltelijke) ruptuur van de buikspieren. De oorzaak ligt hem vooral vaak in het verrekken, scheuren of overbelasten van de spieren. Als de blessure na een aantal dagen niet vanzelf overgaat is het verstandig een afspraak te plannen met je fysiotherapeut om samen te kijken op welke wijze de klachten kunnen worden verholpen. Een fysiotherapeut kan namelijk samen met jou een de slag gaan om zo snel als mogelijk weer klachten- en pijnvrij te worden.

Benieuwd naar jouw buik blessure?

Met de interactieve fysio check kan je alvast zelf kijken wat je mogelijke blessure is. Let wel op, dat dit slechts een leuke zelf check is en niet een exacte diagnose van je fysiotherapeut. Liever gewoon een overzicht van de meest voorkomende buik blessures? Scroll dan naar beneden en bekijk het overzicht. Heb je vragen over je blessure en wil je dat een fysiotherapeut erna kijkt? Plan dan direct je afspraak in.