073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Elleboog Blessure

Een elleboog blessure?

Een elleboog blessure ontstaat vaak na een valpartij of overbelasting. In het eerste geval is er sprake van een botbreuk, waarbij de fysiotherapeut je kan helpen je spierkracht terug op te bouwen nadat je uit het gips bent. In het tweede geval zijn de aanhechtingen van de spieren aan botten in elleboog geïrriteerd en dienen er diverse oefeningen en mobilisaties plaats te vinden.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

De tenniselleboog

De tenniselleboog staat ook wel bekend als de tennisarm of epicondylitis lateralis. Bij de tennisarm is er sprake van een ontsteking van een pees ter hoogte van de elleboog welke in verbinding staat met de handtrekspier. Deze blessure ontstaat vaak na overbelasting, waardoor er kleine scheurtjes zijn ontstaan in de pezen. Schilderen en veel computerwerk zijn bekende boosdoeners bij het ontstaan van deze blessure. De pijn is vaak voelbaar aan de buitenkant van de ellenboog, voornamelijk als je de elleboog strekt of de pols buigt. Er kan daarnaast sprake zijn van krachtafname en uitstraling naar andere delen van de arm, pols en/of hand. Een fysiotherapeut kan je helpen de blessure te verhelpen middels oefeningen, massages of mobiliseringstechnieken. Ook een brace of een spalk kan helpen de klachten te verminderen.

Van welke elleboog blessure heb jij last?

Wil je voorafgaand aan je afspraak met de fysiotherapeut alvast bekijken van welke blessure je mogelijk last hebt? Middels onze online tool wordt alvast een eerste diagnose gesteld. Let op: alleen een fysiotherapeut kan de daadwerkelijke diagnose stellen. Deze tool is slechts bedoeld als leuke gadget en om alvast wat informatie in te winnen!