Enkel blessure

Heb je last van een enkel blessure?

Een enkel blessure is het meest voorkomende letsel bij veel sporten. Risicosporten zijn voornamelijk hardlopen, voetballen en sporten waarbij veel wordt gesprongen.

Fysiotherapie kan je in ieder geval goed helpen bij een enkel blessure. Nadat de fysiotherapeut de enkel heeft onderzocht, zal afhankelijk van het klachtenbeeld een passend behandelplan worden opgesteld. Er zal dan worden gewerkt aan een sterkere en pijnvrije enkel.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

De verzwikte enkel

Een zeer bekende blessure is de verzwikte enkel. Bij deze blessure is de voet, in de meeste gevallen, naar binnen geklapt. Daarbij is vaak een beschadiging opgetreden aan de buitenste en soms ook binnenste enkelbanden. Bij een zware verzwikking kan zelfs sprake zijn van kraakbeenbeschadiging of kunnen zelfs de banden afgescheurd zijn.

Een verzwikte enkel is meestal te herkennen door pijn, zwelling en het (bijna) niet kunnen steunen op de enkel. Dit hoeft echter niet zo te zijn. De klachten kunnen ook minder opvallend zijn en bijvoorbeeld het gevoel geven dat de enkel niet helemaal soepel loopt.

Een overzicht van alle enkel blessures

In onderstaande lijst zijn de meest voorkomende enkel blessures weergegeven. Wil je meer weten over een desbetreffende blessure dan raden wij je aan om verder te klikken op de link. Op de vervolgpagina vind je meer informatie over de aandoening en kun je meer over de symptomen van de desbetreffende blessure lezen. 

Weet je nog niet precies welke enkel blessure je hebt? Plan een afspraak in met onze fysiotherapeut, zodat eerst de juiste diagnose gesteld kan worden.  

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_12″]