Hand Blessure

Een hand blessure?

Een hand blessure ontstaat meestal bij de vingers als het gevolg van een sportieve activiteit. Doordat de hand dagelijks veelvoudig wordt gebruikt gaat het herstel van een hand blessure vaak traag, doordat deze onvoldoende rust krijgt om te herstellen. Veelvoorkomende blessures aan de hand zijn vingerverstuikingen, botbreuken of vingers die uit de kom zijn geraakt. Een fysiotherapeut kan in eerst instantie helpen om de blessure voldoende rust te bieden om te herstellen middels bijvoorbeeld taping. Daarnaast zal je fysio samen met jou er zorg voor dragen om je handgewrichten op te juisten manieren te laten geleiden, waardoor blessures in de toekomst verkleind worden.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Vinger uit de kom

De vinger uit de kom is een veelvoorkomende hand blessure bij balsporten. Het vingergewrichtje is hierbij uit zijn verband, waardoor het vingerkootje in een abnormale stand terecht komt. Meestal is het mogelijk de vinger zelf terug in de juiste situatie te zetten door in de lengterichting aan de vinger te trekken. Als dit na twee keer proberen nog niet gelukt is, is het verstandig contact op te nemen met je huisarts. Wanneer de vinger weer in de juiste houding staat dient de vinger beschermd te worden met taping of spalken. Je fysiotherapeut kan je hierbij helpen, eveneens met het versterken en mobiliseren van de spieren in de hand.

Een overzicht van alle hand blessures

De meest voorkomende hand blessures zijn in onderstaande lijst opgesomt. Door te klikken op de naam van één van de blessures, kom je meer te weten over de desbetreffende blessure (aandoening, symptomen, etc.). Weet je nog niet precies van welke hand blessure je zelf last hebt? Dan kan onze fysiotherapeut hier een juiste diagnose voor stellen. Plan hiervoor direct een afspraak in met onze fysiotherapeut,.

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_7″]