073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Heup Blessure

Voor een heup blessure naar de fysio?

Een heup blessurkan je dagelijkse activiteiten erg beinvloeden. Zo kan je problemen ervaren met het opgang komen na lang zitten of pijn en stijfheid ervaren bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen. De oorzaak hiervan kan erg verschillende zijn. Zo kan er een inklemming van heup plaatsvinden in het heupgewricht (Femoroacetabular Impingement) of kan er slijtage opgetreden zijn van het heupgewricht (Artrose). Het beweegelijker en sterkter maken van het heupgewricht, waar een fysiotherapeut goed bij kan helpen, kan er voor zorgen dat de pijn afneemt en de functies word verbeterd. 

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Revalidatie na heupprothese

Ook na de revalidatie van een heupoperatie is de fysiotherapeut de aangewezen persoon samen je aan de slag te gaan voor een juist revalidatieproces. De fysiotherapeut kan je helpen om de juiste balans te vinden in de hoeveelheid beweging van de heup en de uit te voeren oefeningen. Samen met jou zal een persoonlijk revalidatietraject worden opgesteld, waarbij de belasting en oefentherapie langzaam opgebouwd zullen worden. Al een dag na de operatie kan hiermee gestart worden. Naarmate de revalidatie voortgang boekt zal ook worden gewert aan de kracht- en spieropbouw.

Alvast benieuwd naar jouw mogelijke blessure?

Met de interactieve fysio check onder het kopje aandoeningen op de website kan je alvast een indicatie ontvangen van je mogelijke blessure. Let wel op, dat dit slechts een leuke tool is en niet de daadwerkelijke diagnose bij je fysiotherapeut vervangt. De meest voorkomende bil blessures staan onderstaand alvast voor je opgesomt.