073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Hoofd en Nek Blessure

Een hoofd en nek blessure, wat kan een fysio voor jou betekenen?

Het hebben van klachten aan het hoofd en de nek kan diverse oorzaken hebben. Zo kunnen een hoofd en nek blessure ontstaan door overbelasting of stress, maar kunnen ze ook ontstaan vanuit bijvoorbeeld je kaakkregio. Een fysiotherapeut kan helpen iets aan een hoofd en nek blessure te doen. Door de spieren minder stijf te maken en eventuele bewegingsbeperkingen te behandelen zal dit resulteren in het weer normaal kunnen bewegen van je nek en het hoofdpijnvrij rondlopen. 

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Draaiduizeligheid

Een bekende aandoening aan het hoofd, waarbij een fysiotherapeut een grote rol kan spelen in de behandeling ervan, is draaiduizeligheid. Meestal wordt deze klacht omschreven als een ronddraaiend gevoel, zelfs als je helemaal stil zit. Dit kan mede ontstaan door de uitval van één of beide evenwichtsorganen. Een fysiotherapeut zal als hoofddoel hebben je weer te kunnen laten bewegen zonder last te hebben van de draaiduizeligen en je advies en tips geven om te kunnen leren omgaan met de symptomen.

Van welke hoofd en nek blessure heb jij last?

Weet je al de diagnose van je hoofd en nek blessure? Of heb je al een afspraak bij de fysio ingepland staan, maar ben gewoon alvast benieuwd naar de mogelijke oorzaak? Onderstaand is in een overzicht weergegeven van de meest voorkomende hoofd en nek blessures. Door verder te klikken op de naam van de aandoening, ontvang je meer informatie over de desbetreffende klacht.