073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Knie Blessure

Last van een knie blessure?

Je knie is het meest kwetsbare deel van je ledemaat. Op dit gewricht wordt al tijdens normale belasting enorme krachten uitgeoefend, stel je voor als je sport. Door deze enorme belasting is je knie een kwetsbaar gewricht voor een knie blessure. Naast dat je knie kan verslijten, is een blessure aan de meniscus of kniebanden een veelvoorkomend verschijnsel.

Binnen de revalidatie van een knie blessure zal de fysiotherapeut altijd eerst onderzoek doen om de klacht goed in kaart te brengen. Op basis van de analyse die hieruit voortvloeit, zal op een geleidelijke wijze en tempo de knie weer aangesterkt gaan worden.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Een gescheurde voorste kruisband

Een van de meest bekende blessures aan de knie is een gescheurde voorste kruisband. In vrijwel alle gevallen resulteert dit in een instabiele knie. Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt kan er gekozen worden voor een brace, een nieuwe kruisband of oefentherapie. Onafhankelijk van de keuze is de revalidatie na een kruisband blessure een langdurig en intensief proces. Tijdens dit proces komt kennis en kundigheid van een fysiotherapeut goed van pas komen. Samen met de fysiotherapeut zal er in de oefenruimte namelijk flink getraind moeten gaan worden om de juiste kracht en balans in de knie te herstellen.

Wat voor knie blessure heb ik?

Een afspraak met een fysiotherapeut zal je verheldering geven over de exacte aandoening die je hebt. Het vaststellen van de juiste knie blessure, is de basis om naderhand samen te kunnen gaan werken aan een voorspoedig herstel. Onderstaand is een overzicht weergegeven van de meest voorkomende knie blessures. Over elke knie blessure vind je meer informatie, door op de desbetreffende blessure te klikken.