073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Medical taping

Medical Taping door je fysiotherapeut

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape. Deze tape zorgt ervoor dat gekwetste spieren en gewrichten worden ondersteund en lichamelijk klachten (o.a. hooikoorts) kunnen worden verbeterd. Direct een afspraak maken met je fysiotherapeut? Dat kan zowel digitaal via ‘afspraak maken‘ of telefonisch door te bellen naar 073 208 22 22.

Wanneer medical taping?

Met deze behandelmethode word je niet beperkt in de bewegingsvrijheid. Dit komt doordat de tape dezelfde rekbaarheid als de huid heeft. Je ziet deze behandelmethode dan ook vaak terug in de (top)sportwereld. De tape werkt daarnaast effectief bij het realiseren van spanningstoe- en afname, zwelling reductie en pijnvermindering. Ook kan het ingezet worden voor houdingscorrectie, overbelastingklachten (o.a. RSI/CANS, golfers- en tennisarm) en zelfs bij verbeteren van de conditie van de huid o.a. littekens). 

De kinesio tape kan soms wel tot een week blijven zitten. Je kan er zelfs mee douchen en badderen. Zodra de tape gaat krullen of jeuken, wordt aangeraden de tape te verwijderen met water. 

Ook effectief bij hooikoorts

Bij de opkomst van hooikoorts kan Medical taping vaak effectief. Er worden stroken tape aangebracht op je rug, welke je hulpademhalingsspieren en het longgebied via je zenuwstelsel beïnvloeden. Soms zijn na één keer tapen de klachten al voldoende afgenomen of gereduceerd, soms zal het nodig zijn om vaker terug te komen.

Waar kan je fysiotherapeut je mee helpen?


Klachtenvermindering van zowel spieren als gewrichten

Geen beperking in bewegingsvrijheid

Snel te behalen resultaten 

Vermindering van hooikoortsklachten

Vragen over je persoonlijke situatie?