Onderbeen Blessure

Een onderbeen blessure, dat is vervelend.

Wat nu?

Een onderbeen blessure komt vaak voor bij sporters. Zo kunnen de pezen en/of spieren geïrriteerd raken of zelfs scheuren. Een onderbeenblessure gaat vaak vanzelf over, maar kan regelmatig terugkomen als er geen aanvullende behandeling wordt uitgevoerd. Het is dan ook belangrijk hier niet te lang mee rond te lopen en contact op te nemen met je fysiotherapeut.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Een zweepslag

Een bekende onderbeen blessure is een zweepslag. Meestal vindt deze spierscheuring plaats in de kuit en ontstaat het na een grote explosieve aanspanning van de spier. Deze blessure is te herkennen door de acute scherpe pijn op de plaats waar de spierscheuring plaatsvindt. Het wordt vaak ook omschreven als ‘een elastiekje dat springt’. Het optrekken van je voet, rennen of op je tenen staan is niet meer mogelijk en vaak is er een zwelling en/of bloeduitstorting zichtbaar. Een fysiotherapeut kan je helpen voorzichtig de belasting van de spieren weer terug op te bouwen. Dit zal op geleide van de pijn gebeuren, waarbij het herstel meestal tussen de 6-10 weken duurt.

Voor je onderbeen blessure naar de fysio,

maar wat kost mij dit?

Afhankelijk van hoe je verzekerd bent zal je wel al dan niet zelf de kosten van een bezoek aan de fysiotherapeut moeten betalen. Op onze pagina over verzekeringen vind je meer uitgbreide informatie over hoe het nu allemaal zit. Weet je nu al dat je niet verzekerd bent? Dan verwijzen we graag direct naar de pagina met de geldende tarieven

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_11″]