Pols Blessure

Last van een pols blessure?

Een pols blessure ontstaat meestal na een trauma, zoals een val op de hand. Banden en het kapsel rondom de pols kan hierdoor opgerekt of zelfs gescheurd raken. Ook kan het kraakbeen of de banden beschadigd raken. Een ander veelvoorkomende pols blessure ontstaat door overbelasting van de pols. In dat geval zijn de spieren, pezen en/of banden geïrriteerd. Met beide blessures is bewegen van het polsgewricht beperkt en pijnlijk. Je fysiotherapeut kan helpen bij hoe de blessure te behandelen en in de toekomst te voorkomen.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Het Carpaal Tunnel Syndroom

Een veelvoorkomende pols blessure is het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS). De verschillende zenuwen die in de pols lopen liggen in een soort van tunnel (de carpale tunnel). Over deze tunnel heen ligt een peesplaat die de tunnel beschermt. Wanneer er een vernauwing van deze tunnel plaatsvindt, raken de zenuwen beklemt en ontstaan er pijnklachten. De behandeling van CTS is afhankelijk van de oorzaak van der vernauwing in de tunnel. Soms kan het nemen van rust al voldoende zijn, terwijl soms een operatie noodzakelijk is om de blessure te verhelpen. Een fysiotherapeut kan je leren het gebruik van de pols juist te structureren en de juiste oefeningen te laten uitvoeren. Hierdoor kan mogelijk een operatie worden voorkomen.

Voor je pols blessure naar de fysio, wat kost mij dit?

Of de behandeling van je fysiotherapie jezelf geld kost of niet, hangt af van de mate waarop je verzekerd bent. Op de website onder het kopje ‘verzekering’ vind je hierover meer informatie. Twijfel je over de mate waarop je verzekerd bent dan kan je altijd contact opnemen met je zorgverzekeraar of fysiotherapeut. 

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_6″]