073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Revalidatie na operatie

Fysiotherapie bij revalidatie na operatie

Voor een revalidatie na een operatie, kan je fysiotherapeut je helpen bij het herstel. Het behandelproces zal op maat voor je worden opgesteld. Samen zul je gaan werken aan een voorspoedig, maar gecontroleerd herstel op geleide van de pijn. De revalidatie kan zowel vanuit thuis als vanuit de praktijk plaatsvinden. 

De rol van de fysio

Op een operatie zit niemand te wachten, maar soms is het onvermijdelijk om je dagelijkse bezigheden weer te kunnen uitvoeren. Een operatie kan er voor zorgen dat je naderhand moet gaan revalideren. Of het nu om een nieuwe heup, een hernia of een hartinfarct gaat, je fysiotherapeut kan je helpen om het bewegingsapparaat weer terug ‘op de rails’ te krijgen. Naast het revalideren na afloop van de operatie, is het ook van belang om voorafgaand fit de operatie in de gaan. Immers hoe fitter je de operatie in gaat, hoe fitter je begint met revalideren.

Hoe ziet het revalidatieproces eruit?

Elke revalidatie start met een goede inventarisatie van wat er aan de hand is en wat het doel is wat er behaald dient te worden. Samen met de fysiotherapeut wordt een behandelplan opgesteld. Hierin staan de stappen die doorlopen moeten gaan worden. Naast de behandeling en oefentherapie bij de fysiotherapeut is het ook belangrijk de thuis oefeningen uit te voeren. De oefeningen die thuis uitgevoerd moeten worden ontvang je van je fysiotherapeut en worden telkens geëvalueerd. Het behoort tevens tot de mogelijkheden dat de fysiotherapeut bij je aanhuis komt. Hiervoor kan gekozen worden als jezelf nog niet in staat bent naar de praktijk te komen. 

Waar kan je fysiotherapeut je mee helpen?


Minder stijfheid en pijn 

Vlotter verloop van herstel, waardoor kwaliteit van leven toeneemt

Aanhuis behandelingen indien het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen

Minder risico aan bewegingsapparaat gedurende revalidatie 

Vragen over je persoonlijke situatie?