073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Sport Blessure

Fysiotherapie bij Sportblessures

Als je een actieve sporter bent, dan is het je vast wel eens overkomen; niet kunnen sporten vanwege een blessure. Een blessure is niet alleen vervelend doordat je nu niet kan sporten, maar ook doordat je er met veel andere dagelijkse bezigheden last van hebt. Wat kan de fysio voor jou betekenen?

Wat is een sportblessure?

Sportblessures ontstaan door een verstoring van de balans tussen de belasting en belastbaarheid van je gewrichten, spieren, banden en pezen. Een blessure kan ontstaan door een val, verkeerde beweging, overbelasting, slechte voeding of door je tegenstander. Het resulteert vaak in pijn of stijfheid van gewrichten, spieren of pezen. Je kan klachten ervaren in rust en bij bewegen. Verder kan er zwelling (vocht) en/of een bloeduitstorting optreden. 

Een fysiotherapeut kan goed helpen bij allerlei sportblessures en bij revalidatie na een operatie. Veel geziene klachten zijn: afgescheurde voorste kruisbanden, meniscusklachten, spierscheurtjes, verrekingen en onstekingen van spieren en pezen, uit de kom geraakte gewrichten, enkel verzwikkingen, slijmbeursontstekingen en tennisarmen. 

Je blessure verhelpen en voorkomen

Wil je snel weer op de been zijn, dan kan je fysiotherapeut je hierbij helpen. Samen ga je middels pijnbestrijding (massage, taping, stretchen, etc.) en actieve oefentherapie aan de gang om je spiermassa en conditie te vergroten. Je fysiotherapeut kan je daarnaast helpen bij de preventie van nieuwe blessures en hierbij voorlichting en advies geven.

Waar kan je fysiotherapeut je mee helpen?


Blessurevrij maken

Preventie, voorlichting en advies ter voorkoming van nieuwe blessures

Optrainen van de spieren

Afname van angst bij bewegen

Vragen over je persoonlijke situatie?