073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Valpreventie

Valpreventie training onder begeleiding van je fysiotherapeut

Per jaar worden ruim 37.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege een val. Velen van hen zijn naderhand angstig om weer opnieuw te vallen. Je fysiotherapeut kan je helpen met een valpreventie curus of training om het valrisico en daarmee ook het letsel, effectief te verlagen. 

Valpreventie training

Tijdens de valtraining leer je de juist reflexen aan om je val goed op te vangen. Daarnaast leer je om je angsten te overwinnen en valrisico’s te herkennen en vallen te vermijden. De valtraining vind over het algemeen individueel plaats, maar kan bij voldoende aanmeldingen en indien je voorkeur erna uit gaat, ook in groepsverband plaatsvinden. 

Tijdens de valtraining worden oefeningen gedaan met dubbeltaken en wordt er gewerkt aan de balans, kracht en conditie. Tevens zal je veilig leren bewegen in een drukke omgeving en leren om veilig te vallen.

Ben ik verzekerd?

Afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering ben je wel- al dan niet verzekerd. Je kan dit nakijken in je polisvoorwaarden bij de cursus ‘Vallen verleden tijd’. Als je niet verzekerd ben, dien je de valtraining zelf te bekostigen. Voor de geldende tarieven verwijzen we je naar de actuele prijzen.

Waar kan je fysiotherapeut je mee helpen?


Verlagen valrisico en bijbehorend letsel

Afname fysieke en mentale problemen

Verbetering van balans, kracht en conditie

Handige tips en trucs om te leren vallen en opstaan

Vragen over je persoonlijke situatie?