Voet Blessure

Last van een voet blessure?

In de voet zitten vele botten, banden, spieren en pezen die samenwerken. Hieraan kan letsel opgelopen worden bij een ongewone inspanning of langdurige overbelasting. Daarnaast kan ook een voet blessure ontstaan vanwege artrose, reuma of complicaties na een botbreuk. Een voet blessure in ieder geval erg vervelend en leveren problemen op bij het staan, werken, lopen of sporten. Een fysiotherapeut kan je begeleiden in het herstel van de kracht en stabiliteit van de voet- en enkelmusculatuur.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Verkeerd looppatroon

Veelal komen voetklachten voort uit een verkeerd looppatroon. Doordat wij schoeisel dragen, worden bepaalde spieren geremd in hun functie waardoor er een standsverandering van de voeten ontstaat welke pijnklachten tot gevolg hebben. Een fysiotherapeut kan je helpen een oefenprogramma op te stellen waarbij je juiste aanwijzingen krijgt over de spieren te gebruiken. Voetklachten als hamertenen, pijnlijke voorvoeten en hiel- en wreefklachten kunnen door een goed oefenprogramma afnemen.

Wat kan ik verwachten van mijn afspraak bij de fysiotherapeut?

Voor het maken van een afspraak heb je niet persé een verwijzing nodig van je huisarts, je kan ook rechtstreeks terecht. Tijdens de eerste afspraak word je probleem volledig in kaart gebracht door de fysio en wordt er een behandelplan opgesteld. De daaropvolgende afspraken aan je klacht gewerkt worden. Hietbij kunnen verschillende manieren van fysiotherapie worden ingezet. Dit alles met als doel: het gewenste eindresultaat behalen. Als dit resultaat behaald is wordt de behandeling afgesloten. Om te zorgen dat je ook klachtenvrij in de toekomst blijft is het mogelijk om na afloop van de behandelin bij onze sportieve partner Uniek Fitness uw doelen te blijven continueren. 

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_13″]