Borst Blessure

Last van een borst blessure?

Een borst blessure wordt meestal veroorzaakt door het borstbeen- en ribgedeelte van de grote borstspier. Indien je twijfelt of het hiervandaan komt of dat het mogelijk vanuit je hart komt, raden wij je aan altijd eerst contact op te nemen met je huisarts. Als de pijn toch blijkt voor te komen uit de grote borstspier, dan kan een fysiotherapeut je vaak goed helpen. Een veelvoorkomende aanleiding van een borst blessure komt namelijk voort uit een verkeerde lichaamshouding, het uitoefenen van krachttraining of als gevolg van een ongeval.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Een gekneusde rib

Een bekende blessure is de gekneusde rib. Letsel aan de ribben ontstaat meestal na een val, ongeluk of stoot tegen de ribbenkast. Bij een kneuzing van de ribben is het weefsel rondom de ribben beschadigd wat veel pijn kan veroorzaken. Zo kan ademhalen pijnlijk aanvoelen en moeite kosten. Als de druk op de ribben toeneemt dan neemt de pijn ook toe. Vandaar dat liggen, hoesten en niezen ook vaak pijnlijk is. Een gekneusde rib gaat meestal automatisch over, echter kan je fysiotherapeut je met Medical Taping hebben om de pijnklachten te laten afnemen. Naast het verminderen van de pijn, kan taping helpen bij het stimuleren van het herstelproces.

Nieuwsgierig naar jouw mogelijke borst blessure?

Onderstaand staan de meest voorkomende borst blessures opgesomt. De preciese blessure waar je last van hebt, kan worden vastgesteld door je fysiotherapeut. Mocht je voorafgaand van de afspraak alvast je mogelijke klacht willen vaststellen, dan kun je de interactieve fysio check onder het kopje aandoeningen alvast uitvoeren. Liever directe een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt hiervoor geen verwijzing vanuit je huisarts en/of specialist nodig.

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_18″]