Valpreventie

Jaarlijks belanden 37.000 mensen in het ziekenhuis vanwege een val. Velen van hen zijn naderhand angstig om weer opnieuw te vallen. Je fysiotherapeut kan je helpen met een valpreventie cursus of training om het valrisico en daarmee ook het letsel, effectief te verlagen. 

Fysiotherapie bij 

Valpreventie

Fysiotherapie Uniek werkt samen met haar patiënten om hun balans, kracht en conditie te verbeteren, waardoor ze meer vertrouwen krijgen in hun bewegingen en activiteiten. Door middel van individueel afgestemde oefenprogramma’s en educatie over veiligheid, kunnen onze fysiotherapeuten helpen bij het voorkomen van valincidenten, met name bij ouderen en mensen met een verhoogd valrisico.

Verbetering van balans, kracht en conditie

Verlagen valrisico en bijbehorend letsel

Toegenomen zelfvertrouwen

Tips & Tricks om te leren vallen en opstaan

Wat is valpreventie training?

Tijdens de valtraining leer je de juiste reflexen aan om je val goed op te vangen. Daarnaast leer je om je angsten te overwinnen en valrisico’s te herkennen en vallen te vermijden. De valtraining vindt over het algemeen individueel plaats, maar kan bij voldoende aanmeldingen en indien je voorkeur ernaar uitgaat, ook in groepsverband plaatsvinden.

Tijdens de valpreventie worden oefeningen gedaan met dubbeltaken en wordt er gewerkt aan de balans, kracht en conditie. Tevens zal je veilig leren bewegen in een drukke omgeving en om veilig te vallen. 

Ben ik verzekerd?

Afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering ben je wel- al dan niet verzekerd. Je kan dit nakijken in je polisvoorwaarden bij de cursus ‘Vallen verleden tijd’. Als je niet verzekerd bent, dien je de valtraining zelf te bekostigen. Voor de geldende tarieven verwijzen we je door naar onze actuele prijzen op de site.

Maak vandaag nog je afspraak

en we helpen je bij het verbeteren van je welzijn!