073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Corona revalidatie

Revalideren na Corona

De impact van Corona op de fysieke en mentale gezondheid is zoals u ondertussen weet groot. 95% van alle Corona patiënten hebben na 6 maanden nog steeds klachten. De ziekte heeft voornamelijk veel impact op de longen en in sommige gevallen kan er zelfs blijvende schade optreden. Heb jij Corona gehad en ervaar je nog steeds klachten? Bij ons kan je terecht voor revalidatie onder begeleiding van onze longfysiotherapeut Bart Schuur. Met een verwijzing van je huisarts worden de behandelingen vergoed vanuit je basisverzekering.

Het revalidatieprogramma

Veelvoorkomende klachten zijn vermoeidheid, gewricht- en spierklachten, long- en ademhalingsproblemen. Gedurende de revalidatie zullen stapsgewijs jouw klachten in kaart worden gebracht en wordt er op basis van jouw wensen en mogelijkheden een persoonsgericht revalidatieprogramma opgestart met realistische doelen. In de meeste gevallen zullen de volgende componenten aanwezig zijn:

• Ademhalingstherapie (o.a. ademspiertraining en hoesttechnieken);
• Conditie- en spierkrachtopbouw;
• Fysiotherapeutische zorg voor pijnklachten;
• Coaching;
• Nazorg om ook na de revalidatie fit en gezond te blijven.

Samenwerken

Vanwege de aanwezigheid van Fysiotherapie Uniek in het pand van Uniek Fitness, zal gedurende het revalidatietraject gebruik gemaakt worden van de uitgebreide revalidatie faciliteiten. Indien je niet in de gelegenheid is om de praktijk te bezoeken, is het ook mogelijk om vanuit jouw eigen huis aan het programma deel te nemen. Daarnaast werken wij multidisciplinair en kan er indien nodig snel geschakeld kunnen worden met andere disciplines, zoals diëtisten, psycholoog, etc. om de beste zorg te kunnen leveren.

De behandeling vindt uiteraard op een veilige en verantwoorde manier plaats, waarbij de adviezen en richtlijnen van de overheid en onze beroepsgroep KNGF nauwkeurig worden gevolgd.

Waar kan je fysiotherapeut je mee helpen?


Afname van symptomen

Verbetering van inspanningsvermogen en kracht

Verbetering van kwaliteit van leven

Tips & Tricks

Vragen over je persoonlijke situatie?