Corona revalidatie

De impact van Corona op de fysieke en mentale gezondheid is zoals u ondertussen weet groot. 95% van alle Corona patiënten hebben na 6 maanden nog steeds klachten. Heb jij Corona gehad en ervaar je nog steeds klachten? Bij ons kan je terecht voor revalidatie.

gespecialiseerd in

Revalideren na Corona

Bij ons kan je terecht voor revalidatie van Long COVID onder begeleiding van onze longfysiotherapeut Bart Schuur. Met een verwijzing van je huisarts worden de behandelingen vergoed vanuit je basisverzekering.

Afname van symptomen (bijv. benauwdheid, moeheid)

Verbetering van inspanningsvermogen en kracht

Verbetering van kwaliteit van leven

Tips & Tricks

Het revalidatieprogramma

Veelvoorkomende klachten zijn vermoeidheid, gewricht- en spierklachten, long- en ademhalingsproblemen. Gedurende de revalidatie zullen stapsgewijs jouw klachten in kaart worden gebracht en wordt er op basis van jouw wensen en mogelijkheden een persoonsgericht revalidatieprogramma opgestart met realistische doelen. In de meeste gevallen zullen de volgende componenten aanwezig zijn:

• Ademhalingstherapie (o.a. ademspiertraining en hoesttechnieken);

• Conditie- en spierkrachtopbouw;

• Fysiotherapeutische zorg voor pijnklachten;

• Coaching met betrekking tot belasting en belastbaarheid;

• Nazorg om ook na de revalidatie fit en gezond te blijven.

Samenwerkingen

Vanwege de aanwezigheid van Fysiotherapie Uniek in het pand van Uniek Fitness, zal gedurende het revalidatietraject gebruik gemaakt worden van de uitgebreide revalidatie faciliteiten. Indien je niet in de gelegenheid bent om de praktijk te bezoeken, is het ook mogelijk om vanuit jouw eigen huis aan het programma deel te nemen. Daarnaast werken wij multidisciplinair en kan er indien nodig snel geschakeld worden met andere disciplines, zoals diëtisten, psycholoog, ergotherapeut etc. om de beste zorg te kunnen leveren.

De behandeling vindt uiteraard op een veilige en verantwoorde manier plaats, waarbij de adviezen en richtlijnen van de overheid en onze beroepsgroep KNGF nauwkeurig worden gevolgd.

Maak vandaag nog je afspraak

en we helpen je bij het verbeteren van je welzijn!