Diabetes Bootcamp

Wekelijkse bootcamp voor sportievelingen met diabetes in Ammerzoden onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door te bewegen verbetert bij diabetes je insulinegevoeligheid, waardoor je bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. Hierdoor zit je lekkerder in je vel! 

Waarom

Diabetes Bootcamp

Diabetes hoeft geen belemmering te zijn om te sporten. Het is zelfs mogelijk om met Diabetes sportieve uitdagingen aan te blijven gaan. Echter is het wel belangrijk om op een verantwoorde manier te sporten onder begeleiding van een professional. Regelmatige lichaamsbeweging helpt de spieren glucose efficiënter op te nemen, waardoor de insulinegevoeligheid verbetert. Dit betekent dat cellen beter in staat zijn om glucose uit het bloed te halen, wat resulteert in lagere bloedsuikerspiegels. Dit resulteert in een fit gevoel, een beter behoud van je gewicht en minder last van stress.

Onderdeel van het GLI programma van COOL Bommelerwaard

Verbeterde insulinegevoeligheid

Draagt bij aan je wekelijkse beweegrichtlijn van 150 minuten

Vermindering van stress

Mag je gewoon sporten met Diabetes?

Diabetes hoeft geen belemmering te zijn om te sporten. Het is zelfs mogelijk om met Diabetes sportieve uitdagingen aan te blijven gaan. Echter is het wel belangrijk om op een verantwoorde manier te sporten. De beweegrichtlijn die wordt gehanteerd voor volwassenen is wekelijks 150 minuten matig intensief bewegen en daarnaast twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen uitvoeren. Met deelname aan een les Diabetes Bootcamp heb je de eerste 60 minuten van de week er al direct opzitten!

Algemene gezondheid

Onze Diabetes Bootcamp biedt niet alleen een effectieve manier om je diabetes te ondersteunen, maar draagt ook bij aan je algehele gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert niet alleen je insulinegevoeligheid maar helpt ook bij gewichtsbeheersing en het vermindert stressniveaus, wat essentieel is voor een gezonde levensstijl. Door deel te nemen aan onze energieke trainingssessies, kun je niet alleen fitter en sterker worden, maar ook een gevoel van welzijn en ontspanning ervaren, waardoor je beter in staat bent om stress te verminderen en een gebalanceerd leven te leiden.

Locatie en lestijden van de bootcamp

Lestijden:
Maandag van 19.30 – 20.30 uur

Locatie:
Fysiotherapie Uniek, van Milstraat 1, Ammerzoden (Uniek Fitness)

Tarieven

Vraag een gratis proefles aan

Je kunt vrijblijvend een keer meedoen!