Shockwave therapie

Shockwave therapie kan helpen bij het behandelen van verschillende aandoeningen zoals chronische peesontstekingen. De behandeling maakt gebruik van geconcentreerde geluidsgolven. Maak je geen zorgen, er wordt geen echte schok toegepast en ook de intensiteit van de behandeling mag niet te hoog zijn volgens protocol.

wat is

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een innovatieve behandelmethode die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Door middel van lichte ‘schokgolven’ komt de doorbloeding en stofwisseling op gang, waardoor het lichaam gestimuleerd wordt om chronische pijnklachten aan te pakken. Shockwave therapie is zeer effectief bij peesklachten zoals tendinose, tendinopathie, calcificatie en peesontstekingen; een achillespeesontsteking, patellapeesontsteking (jumper’s knee), schouderpeesontsteking (supraspinatus) en tenniselleboog (epicondylitis lateralis). Ook bij triggerpointklachten en shin splints is shockwave therapie effectief gebleken.

Stimuleert genezing

Snel resultaat

Minimale bijwerkingen

Vergroting van de belastbaarheid

Zelfherstellend vermogen

Het lichaam is buitengewoon veerkrachtig en heeft een opmerkelijk vermogen om zichzelf te herstellen. Dit zelfherstellend vermogen speelt een cruciale rol bij de effectiviteit van shockwave therapie. Wanneer de geconcentreerde geluidsgolven worden toegepast op het aangedane gebied, zet dit het natuurlijke genezingsproces van het lichaam in gang. Een van de belangrijkste effecten van shockwave therapie is de toename van de bloedcirculatie in het behandelde gebied. Deze verbeterde bloedtoevoer levert essentiële voedingsstoffen en zuurstof aan het beschadigde weefsel, wat de genezing bevordert. Tegelijkertijd worden afvalstoffen efficiënt afgevoerd, waardoor ontstekingen verminderen en de weefselregeneratie wordt gestimuleerd. Dit proces resulteert vaak in een sneller herstel en een verbeterde algehele gezondheid van het getroffen gebied.

Shockwave apparaat

Het apparaat wat gebruikt wordt voor de shockwave therapie staat bekend als een shockwave-generator. Deze genereert geluidsgolven met hoge energie die door middel van de behandelkop heel precies geplaatst kunnen worden op het gebied van het lichaam dat behandeling nodig heeft. Je vergruist als het ware de verdikking weg. De behandelkop is voorzien van een gelkussen voor de zachte overdracht van de ‘schokgolven’ op de huid. Onze fysiotherapeuten kunnen de instellingen van het shockwave-apparaat zelf aanpassen, zoals de frequentie en intensiteit van de shockgolven, afhankelijk van de specifieke behoefte en klachten van de patiënt. Tijdens de behandeling wordt de behandelkop geleidelijk over het getroffen gebied bewogen, waarbij de golven diep in het weefsel doordringen.

Maak vandaag nog je afspraak

en we helpen je bij het verbeteren van je welzijn!