Medical Taping

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van elastische tape. Deze tape zorgt ervoor dat gekwetste spieren en gewrichten worden ondersteund en lichamelijk klachten (o.a. hooikoorts) kunnen worden verbeterd.

Wat is

Medical Taping

Medical Taping is een techniek waarbij speciale elastische tape wordt gebruikt om verschillende doelen te bereiken, zoals het ontspannen en ondersteunen van spieren, banden en gewrichten, het verminderen van pijn en ontstekingen, het verbeteren van de bloed- en lymfecirculatie en dus het bevorderen van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Ontspanning en ondersteuning van spieren, banden als gewrichten

Mobiliteit verbeteren

Snel te behalen resultaten

Vermindering van hooikoortsklachten

Wanneer Medical Taping?

Met deze behandelmethode word je niet beperkt in de bewegingsvrijheid. Dit komt doordat de tape dezelfde rekbaarheid als de huid heeft. Je ziet deze behandelmethode dan ook vaak terug in de (top)sportwereld. De tape werkt daarnaast effectief bij het realiseren van spanningstoe- en afname, zwelling reductie en pijnvermindering. Ook kan het ingezet worden voor houdingscorrectie, overbelastingklachten (o.a. RSI/CANS, golfers- en tennisarm) en zelfs bij verbeteren van de conditie van de huid o.a. littekens). 

De kinesio tape kan soms wel tot een week blijven zitten. Je kan er zelfs mee douchen en badderen. Zodra de tape gaat krullen of jeuken, wordt aangeraden de tape te verwijderen met water. 

Effectief bij Hooikoorts

Bij de opkomst van hooikoorts is Medical Taping vaak effectief. Studies tonen aan dat in 84% van de gevallen de klachten door deze manier van tapen sterk zijn afgenomen. Er worden stroken tape aangebracht op je rug, welke je hulpademhalingsspieren en het longgebied via je zenuwstelsel beïnvloeden. Soms zijn na één keer tapen de klachten al voldoende afgenomen of gereduceerd, soms zal het nodig zijn om vaker terug te komen.

Wij raden aan om je de behandeling te starten voor de eerste hooikoortsklachten beginnen. Dus ben je klachten voor en plan nu een afspraak in!

Maak vandaag nog je afspraak

en we helpen je bij het verbeteren van je welzijn!