Sportblessures

Als je een actieve sporter bent, dan is het je vast wel eens overkomen; niet kunnen sporten vanwege een blessure. Een blessure is niet alleen vervelend doordat je nu niet kan sporten, maar ook doordat je er met veel andere dagelijkse bezigheden last van hebt.

Fysiotherapie bij 

Sportblessures

Sportblessures zijn een veelvoorkomende reden waarom mensen fysiotherapie zoeken. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het herstel van sportblessures door middel van een breed scala aan behandelingen en technieken. Onze fysiotherapeuten helpen je onder andere bij het stellen van de juiste diagnose, het opstellen van een behandelplan op maat, het herstellen van het geblesseerde lichaam en preventie van toekomstige blessures.

Blessurevrij maken

Preventie en advies om nieuwe blessures te voorkomen

Optrainen van de spieren

Afname van angst bij bewegen

Hoe ontstaat een sportblessure?

Sportblessures ontstaan door een verstoring van de balans tussen de belasting en belastbaarheid van je gewrichten, spieren, banden en pezen. Een blessure kan ontstaan door een val, verkeerde beweging, overbelasting, slechte voeding of door je tegenstander. Het resulteert vaak in pijn of stijfheid van gewrichten, spieren of pezen. Je kan klachten ervaren in rust en bij bewegen. Verder kan er zwelling (vocht) en/of een bloeduitstorting optreden. 

Een fysiotherapeut kan goed helpen bij allerlei sportblessures en bij revalidatie na een operatie. Veel geziene klachten zijn: afgescheurde voorste kruisbanden, meniscusklachten, spierscheurtjes, verrekingen en ontstekingen van spieren en pezen, uit de kom geraakte gewrichten, enkel verzwikkingen, slijmbeursontstekingen en tennisarmen. 

Herstellen en voorkomen

Wil je snel weer op de been zijn, dan kan je fysiotherapeut je hierbij helpen. Samen ga je middels pijnbestrijding (massage, taping, stretchen, etc.) en actieve oefentherapie aan de gang om je spiermassa en conditie te vergroten. Je fysiotherapeut kan je daarnaast helpen bij de preventie van nieuwe blessures en hierbij voorlichting en advies geven.

Maak vandaag nog je afspraak

en we helpen je bij het verbeteren van je welzijn!