Zwanger & Fit

Zwanger & Fit is een wekelijks beweegprogramma voor zwangere en pas bevallen vrouwen. In dit beweegprogramma zullen alle spiergroepen getraind worden en zal er ook aandacht geschonken worden aan een stukje voeding.

Waarom

Zwanger & Fit

Fysiek in conditie blijven is niet alleen goed voor de jezelf, maar ook voor je kindje in de buik. Daarnaast zal het bijdragen aan het verminderen van klachten, draagt het bij aan een vlottere bevalling en bevordert het een sneller herstel na de bevalling. Het programma is geschikt voor iedereen, ongeacht sportachtergrond of conditie. Heb je een medische achtergrond, dan is goedkeuring vanuit een specialist noodzakelijk.

In conditie blijven vermindert klachten tijdens de zwangerschap

Motivatie om bewust bezig te zijn met je gezondheid

Ervaringen delen met mensen uit jouw buurt

Sneller herstel na je bevalling

Hoe ziet het programma eruit?

De trainingen worden op maat gemaakt voor het zwangere en/of net bevallen lichaam. De trainingen zullen plaatsvinden in groepen van maximaal 12 dames, zodat er aandacht is voor iedereen. Hierdoor kan er getraind worden binnen jouw eigen mogelijkheden op een juiste manier en passend bij de fase waarin je je bevindt. De trainers hebben een gerichte opleiding gevolgd, waardoor zij jou op een deskundige wijze kunnen begeleiden. Daarnaast hebben de trainers een achtergrond op het gebied van fysiotherapie en/of specialistische voeding. 

De duur van het programma is afhankelijke van de wensen van jezelf. Je kan instromen vanaf de 14e zwangerschapsweek en kan doorgaan zolang het gaat, zelfs tot aan je bevalling. Voor vrouwen die willen instromen na de bevalling, is het mogelijk om vanaf de 6e week na de bevalling weer te starten (mits je toestemming hebt gekregen van je verloskundige of gynaecoloog).

Na de bevalling

Zwanger & Fit is niet alleen goed voor tijdens je zwangerschap, door te zorgen dat het herstel na je bevalling sneller gaat, maar is ook perfect voor vrouwen die na de bevalling rustig willen beginnen met sporten. Onder deskundige begeleiding biedt de les een veilige en effectieve manier om weer in beweging te komen na de geboorte van je kindje. Door de juiste begeleiding worden klachten voorkomen, terwijl je tegelijkertijd werkt aan het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en het herstel van je lichaam na de zwangerschap. Zo helpt zwanger & fit niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook daarna bij het terugkrijgen van een gezonde en actieve levensstijl.

Locatie en lestijden van Zwanger & Fit

Lestijden:
Woensdag van 19.30 – 20.30 uur

Locatie:
Fysiotherapie Uniek, van Milstraat 1, Ammerzoden (Uniek Fitness)

Tarieven

Fysiotherapie Uniek heeft voor de beweegprogramma’s verschillende stempelkaarten in het leven geroepen. Zo betaal je geen vast maandtarief, maar per training. Met deze strippenkaarten kun je deelnemen aan onze groepslessen op tijden die voor jou het beste werken. Zorg ervoor dat je je lessen binnen deze termijnen opneemt om optimaal te profiteren van je investering. Je fysiotherapeut kan je meer informatie geven over onze strippenkaarten. De tarieven van deze strippenkaarten vind je op onze Tarieven pagina.

Vraag een gratis proefles aan

Je kunt vrijblijvend een keer meedoen!