Dry Needling

Dry Needling is een zeer effectieve en snelle manier om verkrampte spieren of (chronische) spierklachten te behandelen. Bij deze behandelmethode wordt gebruik gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) accupunctuurnaald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld.

Hoe werkt

Dry Needling

Bij de behandelmethode Dry Needling triggert de fysiotherapeut de spieren door middel van een speciale techniek, waardoor spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. 

Afname van symptomen

Verbetering van bewegingsvrijheid

Effectieve en snelle manier van pijnvermindering

Ontspannen spieren

De Dry Needling behandeling

Alvorens de behandeling te starten zal de fysiotherapeut eerst de klachten analyseren, door onder andere de spieren te onderzoeken. Hierbij wordt gezocht naar de bewuste triggerpoints, waarna deze specifieke plekken behandeld zullen worden. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan wat voelt als een soort van kramp gevoel. Na of tijdens de behandeling kan de spier wat vermoeid of stijf aanvoelen, maar dit is van korte duur. Na de behandeling zal je oefeningen en gerichte adviezen meekrijgen om de verbeterde situatie te kunnen onderhouden.

Dry Needling is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van fibromyalgia, omdat hier meerdere pijnplekken in het lichaam aanwezig zijn. Ook bij gespannen of verkrampte spieren is Dry Needling een effectieve behandelmethode.  

Wat is een triggerpoint?

Het doel van Dry Needling is onder andere om triggerpoints te deactiveren. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die pijn of stijfheid in de spieren kunnen veroorzaken als gevolg van bijvoorbeeld overbelasting, stress, slechte houding, letsel of andere factoren. Triggerpoints kan ook uitstralen naar nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Hierbij kan je denken aan tintelingen, hoofdpijn of duizeligheid. Meestal spelen de triggerpoints in de nek, schouder, rug of bil op

Maak vandaag nog je afspraak

en we helpen je bij het verbeteren van je welzijn!