073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een zeer effectieve en snelle manier om verkrampte spieren of (chronische) spierklachten te behandelen. Bij deze behandelmethode wordt gebruik gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) accupunctuurnaald, waarmee kortdurent de spier wordt geprikkeld. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. 

Dry needling

De Dry Needling behandeling

Bij de behandelmethode Dry Needling triggert de fysiotherapeut de spieren door middel van een speciale techniek, waardoor spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken. 

Alvorens de behandeling te starten zal de fysiotherapeut eerst de klachten anlyseren, door onder andere de spieren te onderzoeken. Hierbij worden gezocht naar de bewuste triggerpoints, waarna deze specifieke plekken behandeld zullen worden. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan wat voelt als een soort van kramp gevoel. Na of tijdens de behandeling kan de spier wat vermoeid of stijf aanvoelen, maar dit is van korte duur. Na de behandeling zal je oefeningen en gerichte adviezen meekrijgen om de verbeterde situatie te kunnen onderhouden.

Wat is een triggerpoint?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die pijn of stijfheid in de spieren kunnen veroorzaken, maar ook problemen in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Hierbij kan je denken aan tintelingen, hoofdpijn of duizeligheid. Meestal spelen de triggerpoints in de nek, schouder, rug of bil op.

Dry needling

Waar kan je fysiotherapeut je mee helpen?


Afname van symptomen

Verbetering van bewegingsvrijheid

Effectieve en snelle manier van pijnvermindering

Ontspannen spieren

Vragen over je persoonlijke situatie?