073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Onderarm Blessure

Voor een onderarm blessure naar de fysio

De onderarm bevat veel spieren die belangrijk zijn voor de handfunctie. Een onderarm blessure is dan ook vaak erg hinderlijk bij de uitvoering van de dagelijkse activiteiten. De klachten kunnen acuut ontstaan na een val of een ongeluk om kunnen er langzaam insluipen. In het laatste geval gaat het vaak om een ontsteking van de spieren of pezen welke ontstoken zijn geraakt na overbelasting. Heb je last van onderarm klachten en wil je weten wat er aan de hand is en van de klachten af? Je fysiotherapeut kan kijken naar klachtenbeeld en er zorg voor dragen dat je zo snel als mogelijk weer klachten- en pijnvrij wordt.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Last van een golfarm?

Een bekende blessure aan de onderarm is de golfarm. Bij een golfarm is er sprake van een irritatie op de plek waar je onderarmspieren vastzitten aan de elleboog. Je ervaart voornamelijk pijn bij het dichtknijpen van je hand en het naar binnen draaien van je onderarm als je je pols vooruitgestoken hebt. Deze blessure is vergelijkbaar met een tenniselleboog en komen doorgaans voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar oud. De fysiotherapeut kan bij een golfarm behandelen met massage en oefentherapie maar ook Medical Taping kan helpen bij pijnvermindering en het stimuleren van het herstel.

Meer weten over jouw onderarm blessure?

Is de juiste diagnose van jouw onderarm blessure al gesteld door jouw fysiotherapeut? Onderstaand vind je dan hoogstwaarschijnlijk jouw aandoening ook in het lijstje staan. Deze lijst bevat namelijk de meest voorkomende onderam blessures. Door verder te klikken op de aandoening, kan je meer lezen over de aandoening en de symptomen.