Schouder Blessure

Last van een schouder blessure?

Het hebben van een schouder blessure wordt veelal als ontzettend vervelend ervaren doordat de schouder gedurende een dag zowel bewust als onbewust veel wordt gebruikt. Het schoudergewricht is een van de meest complexe gewrichten van het lichaam, waardoor onbehandelde klachten vaak lang kunnen aanhouden. Bijvoorbeeld door overbelasting of spanning van het lichaam kunnen klachten ontstaan, welke zelfs uitstraling naar de schouderbladen, armen, vingers en/of nek kunnen veroorzaken. Je fysiotherapeut kan vaak zorgen voor vermindering van de pijn en kan je inzicht geven in de oorzaak van je klachten, waardoor deze in de toekomst voorkomen kunnen worden.

MAAK EEN AFSPRAAK MET JE FYSIOTHERAPEUT

Slijmbeursontsteking van de schouder

Een bekende schouder blessure is de slijmbeursontsteking. De slijmbeurs is een zakje welke gevuld is met een soort van geleiachtige vloeistof welke zorg draagt als stootkussentje. Deze moet er zorg voor dragen dat het gewricht soepel kan bewegen, zonder dat er wrijving ontstaat. In de schouder bevindt de slijmbeurs zich tussen de schouderkop en het schouderdak. Bij een ontsteking is de slijmbeurs opgezwollen, waardoor het lastig wordt de schouder of de bovenrug te bewegen, wat pijn veroorzaakt. Een fysiotherapeut kan je helpen juist om te gaan met deze ontsteking en te zorgen dat deze afneemt. Daarnaast zal de fysio er zorg voor dragen dat bewegen weer pijnvrij en soepel gaat verlopen.

Hoe ziet een fysiotherapeutitsche behandeling van mijn schouder blessure er uit?

Het begint met het maken van een afspraak. Het is mogelijk om hiervoor rechtstreeks contact op te nemen met je fysiotherapeut. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Tijdens de eerste afspraak zal je fysiotherapeut het probleem volledig in kaart brengen en een behandelplan opstellen. De daaropvolgende afspraken zal aan de hand van het behandelplan aan je klacht gewerkt worden. Hiervoor kunnen verschillende soorten van fysiotherapie ingezet worden, om zo tot het gewenste eindresultaat te komen. Na uitvoering van het behandelplan zal geëvalueerd wordenof de doelen bereikt zijn. Als dit het geval is zal de behandeling worden afgesloten.

[mesmerize_display_widgets_area id=”mesmerize_users_custom_widgets_areas_1″]