Sportmassage

Sportmassage door je fysiotherapeut

Sportmassage is een massagetechniek waarbij de doorbloeding van je spieren worden gestimuleerd. Afvalstoffen in de spieren worden hierdoor sneller afgevoerd, waardoor het herstel van spieren in je lichaam worden versneld. Maar waarom ga je voor een sportmassage naar je ?

Wat houdt een massage door een fysio in?

Een fysiotherapeut heeft alle kennis en kunde van het menselijk lichaam en kan middels een sportmassage zowel de gevolgen van de pijn bestrijden, als vaak ook de bron herleiden. Klachten zullen hierdoor worden verminderd en minder vaak terugkeren in de toekomst. Bij een sportmassage word je stevig gemasseerd. Hierbij wordt bijvoorbeeld het bindweefsel losgemaakt en knopen uit je lichaam gemasseerd. Een sportmassage kan soms niet prettig aanvoelen, doordat er diep in de spieren gemasseerd moet worden. Hierdoor werkt het juist zeer effectief.

Een sportmassage kan zowel effectief werken na een flinke inspanning, als preventief gebruikt worden als je weet dat je enkele dagen later een flinke inspanning gaat leveren en blessures wilt voorkomen.

Wordt een sportmassage vergoedt?

Helaas is dit niet het geval. Een sportmassage wordt niet vergoed vanuit je zorgverzekeraar en dient particulier afgerekend te worden. Na afloop van de behandeling ontvang je hiervoor een factuur van Fysiotherapie Uniek. Voor de geldende tarieven kan je de desbetreffende pagina bezoeken.

TARIEVEN

Waar kan je fysiotherapeut je mee helpen?


Betere doorbloeding van de spieren


Sneller herstel van het lichaam


Blessurepreventie


Vermindering spierpijn

Vragen over je persoonlijke situatie?