073 208 22 22
info@fysiotherapie-uniek.nl

Corona beleid

Het Coronabeleid van Fysiotherapie Uniek

Fysiotherapie Uniek blijft ook tijdens de coronacrisis voor je klaar staan. Noodgevallen kunnen in overleg met de huisarts en therapeut terecht op onze praktijklocatie. Verder begeleiden wij je volledig op afstand, dus middels video of telefonisch consult. We zijn hier volledig op ingericht en kunnen je hiermee in deze situatie maximaal begeleiden.

Online en telefonische consults worden volledig erkend door de Nederlandse Zorg Autoriteit en de zorgverzekeraars en worden vergoed vanuit uw aanvulling. Een consult op afstand heeft momenteel de voorkeur voor jouw eigen gezondheid en veiligheid en die van andere. Hiermee handelen wij tevens op basis van het beleid vanuit de overheid, RIVM en onze beroepsgroep.
Heb je momenteel last van longklachten, zoals hoesten, slijm en/of benauwdheid? Of moet je aansterken als gevolg van het coronavirus? Onze longfysiotherapeut staat voor je klaar!

Voor vragen of afspraken, blijven wij zoals gebruikelijk bereikbaar op 073 2082222.
Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Hoe behandelen wij op afstand?

Om tijdens de coronacris zo goed mogelijk voor je klaar te staan, bieden wij verschillende behandelingen op afstand. Door middel van een eerste telefoonconsult zal de therapeut met je bespreken wat de meest passende methode voor jou is en welke vervolgstappen nodig zijn. Goed om te weten is dat alle behadelmethodes te declareren zijn bij jouw zorgverzekeraar.

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN

Videoconsult

Als de fysiotherapeut een videoconsult nodig acht, dan zal je tijdens dit consult videobellen met je fysiotherapeut via de applicatie ‘Physitrack’. Onderaan deze pagina zullen we deze applicatie verder toelichten. De therapeut kan met verschillende (visuele) tests een beter beeld krijgen van je klacht en je op deze wijze voorzien van een passend advies. Tijdens je videoconsult zal jouw fysiotherapeut je adviseren over over jouw klachten, hier specifieke oefeningen aan koppelen en deze uitleggen. Een videoconsult heeft onze voorkeur, omdat wij middels deze wijze je het beste kunnen behandelen, begeleiden en coachen op afstand. 

Oefenschema’s 

Physitrack heeft ook de mogelijkheid om persoonlijke oefenschema’s op te stellen op basis van jouw klachten. Met deze oefenschema’s kan je zelf thuis aan de slag de komende weken. Je therapeut zal op basis van jouw oefenschema op een later tijdstip een evaluatiemoment inplannen, waarbij bekeken zal gaan worden hoe het met jouw klachten gaat en wat er eventueel aangepast dient te worden in het schema. 

De applicatie Physitrack

Met de online tool Physitrack kan je met je fysiotherapeut op afstand videobellen en kan hij trainingschema’s opstellen waarmee je thuis zelfstandig aan de gang kan. Deze tool is zowel te gebruiken via de computer als via een app. Onderstaand vind je een stappenplan hoe je Physitrack kan gebruiken.

Maak nu direct je afspraak

en wij gaan graag met je aan de slag om je zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen!

AFSPRAAK MAKEN